Servicii curatenie Bucuresti si Maramures, Satu Mare

Tu de cate ori aerisesti?

Aerisirea

         Fie ca esti la tine acasa sau la un client, intr-un birou sau spatiu comercial, aceasta regula se aplica intotdeauna la fel: deschide orice sursa cu exteriorul, fie ea usa sau geam, ca sa aerisesti incaperea in care te afli. Daca este posibil, tine geamul sau usa deschisa pe tot parcursul curateniei din camera respectiva. Daca este iarna si este foarte frig afara, este suficienta oxigenarea camerei timp de 10 minute!

Prin oxigenarea cu aer curat a incaperii, iti asiguri in primul rand tie un climat de lucru curat, deoarece in acea incapere sunt milioane de particule de microbi pe care  urmeaza sa ii agiti cand faci curatenie si pe care ii inhalezi  inconstient.

In baile unde nu ai aerisire, tine usa larg deschisa, mai ales daca folosesti agenti de curatare mai puternici, ca sa nu inhalezi toti vaporii de la acestia. Si nu uita sa cureti gurile de aerisire din bai, sa iei grilajul jos unde poti, sa il speli bine la chiuveta cu apa si detergent. Numai dupa uscare il montezi la loc.

         Important:

        Trebuie sa te asiguri in permanenta ca lucrezi intr-un mediu adecvat si ca te protejezi pe tine si implicit pe ceilalti.

         Deprafuirea

         Pentru deprafuirea unei incaperi, eu recomand sa folosesti un aspirator bun, care are in dotare o perie speciala pentru pereti (poti incerca sa aspiri doar cu teava de la aspirator, insa riscul este sa ramai cu niste dungi negre pe tavan si pereti!).

        Deprafuirea reprezinta o parte importanta a curateniei si inseamna sa aspiri praful si panzele de paianjen existente intr-o incapere. Prin aspirarea acestora si nu doar indepartarea lor cu un pamatuf sau cu o laveta, vei asigura un climat mai curat si mai igienizat pe parcursul mai multor zile.

        Deprafuirea o vei face de sus in jos intotdeauna, de la tavan-pereti-colturi-in spatele caloriferelor-intre tevile caloriferelor-sub mobilierul greu accesibil-in spatele mobilierului-in spatele tablourilor-etc.

       Daca maturi incaperea si nu o aspiri, tot praful ridicat in aer in timpul acestei operatiuni se va depune ulterior pe toate suprafetele plane. Cel mai simplu este sa folosesti aspiratorul ori de cate ori este posibil sa faci asta. Daca iei panzele de paianjen cu matura, nu rezolvi mare lucru, poate numai pe moment, deoarece panza de paianjen poate fi tesuta inapoi de catre paianjen foarte repede. Insa, cand aspiri panza, aspiri si paianjenul, deci din nou avantaj pentru aspirator :)).

       Tot cu aspiratorul mai poti aspira si particulele de praf de pe obiectele electronice (acestea sunt o sursa permanenta de atragere de particule de praf!). Poti aspira tastaturile, laptopuri-le, boxele si TV-urile, chiar si cartile. Insa nu uita, chiar daca le aspiri, acestea vor trebui si sterse de praf :)).

         Stiu ca este foarte simplu sa folosesti matura ca principal obiect al curateniei, insa daca folosesti cat mai des aspiratorul si chiar insisti de fiecare data peste tot pe unde trebuie, iti garantez ca vei face curatenia mult mai usor si ca vei avea mult mai putin praf alergic de inhalat.

         Convinge-te singura!

Deschide Whatsapp
Suntem online