Servicii curatenie Bucuresti si Maramures, Satu Mare

Alergia si alergenii raspunzatori

Alergiile sunt  reactii hipersensibile si raspunsuri  imune daunatoare la anumite substante, cum ar fi: acarienii si mucegaiul, scuamele de la anumite animale si alergenii alimentari, polenul si ierburile.

Toate acestea intra in contact direct cu organismul nostru prin inhalare, ingerare sau contact cu pielea si au diverse reactii, de la mancarimi la nivelul ochilor, eruptii cutanate sau probleme digestive si gastrice, probleme respiratorii sau rinoree apoasa.

Din pacate, nu ne putem feri de alergii, ele fac parte din viata noastra de zi cu zi, insa ne putem proteja, ca acestea sa ne afecteze intr-o masura cat mai mica, iar pentru asta trebuie sa cunoastem tipurile de alergii:

  1. Alergia la chimicale

Detergentii si alte produse pentru locuinta care contin chimicale puternice pot determina efecte negative, de la eruptii cutanate si eczeme pana la iritatii ale ochilor si gatului.

De aceea, este recomandat sa folositi produse ce contin doar substante naturale si biodegradabile, sau sa purtati masti si manusi de protectie in timpul utilizarii acestora.

  1. Alergia la praf

Prezenta fizica a prafului suspendat in atmosfera unei incaperi ne poate afecta fara indoiala sanatatea, dar si mai daunatori sunt acarienii care se regasesc in majoritatea locuintelor.

Doar aspiratoarele specializate si anumite filtre de aer pot reduce impactul acestor creaturi minuscule asupra sanatatii noastre.

Simptomele comune  ar fi nas infundat si mancarime la nivelul ochilor – ceea ce determina adesea un somn neadecvat, avand in vedere ca acarienii se instaleaza de obicei in saltele.

  1. Alergia la mucegai

Reactia naturii la conditiile de umezeala poate fi invizibila pentru ochiul liber, insa sporii declanseaza adesea reactii alergice tipice, cum ar fi rinoreea  apoasa, nas infundat, mancarimi la nivelul ochilor sau chiar respiratie suieratoare.

  1. Alergia la polen

Rinita alergica este una dintre cele mai comune alergii. Primavara este o perioada groaznica pentru cei afectati. Dupa ce trece iarna, urmeaza cateva luni in care natura se dezgheata si revine la viata. Plantele incep sa se dezvolte, eliberand particule minuscule in aer si agravand simptomele asociate cu rinita alergica.

In plus, cresc temperaturile, ceea ce intensifica eliberarea polenului in aer, incepand de la castani si mesteceni, si continuand cu alte specii de arbori, urzici, buruieni si iarba.

  1. Alergia la animalele de casa

Alergiile la scuame – particule din piele descuamata si blana de la animalele domestice – pot provoca reactii precum umflarea ochilor si senzatie de mancarime la nivelul gatului sau pot provoca eruptii cutanate sau simptome de astm in cazul persoanelor sensibile.

  1. Alte alergii: alergia la E-urile din mancare, alergia la medicamente, alergia la produsele cosmetice, alergia la lactate si gluten, alergia la vreme, etc.

Nu putem impiedica aparitia alergenilor, insa putem lua masuri pentru a reduce prezenta lor in spatiul nostru de locuit – printr-o curatenie in profunzime cu ajutorul unor produse adecvate.

Ai grija de sanatatea ta si a familiei tale, este cel mai important lucru din viata ta.

Deschide Whatsapp
Suntem online